Omgeving

Sint-Maartenskathedraal en Astridpark – 20m

De woning kijkt uit op de prachtige Sint-Maartenskathedraal, waar u tal van kunstwerken kan bewonderen en waar Graaf Robrecht van Bethuyne , Graaf van Vlaanderen (De “Leeuw Van Vlaanderen”) zijn laatste rustplaats heeft.

Het mooie Astridpark  nabij de kathedraal, vormt een oase van rust waar u samen met de kinderen gezellig kan vertoeven op het speelpleintje.  Tussen de bloemen kan u het standbeeld van de Belgische koningin Astrid bewonderen. Het “ Irish Cross”  , stille getuige van de “Grote Oorlog” ’14-’18 waarvoor Ieper zo bekend is, bevindt zich aan de overkant.

Lakenhalle en Grote Markt – 50m

Een paar minuutjes wandelen brengt u op de Grote Markt van Ieper, met zijn talrijke cafés, terrasjes en restaurants. U kan er genieten van het klokkenspel van het Belfort en een bezoek brengen aan het beroemde Flanders Fields Museum in de Lakenhalle.

Drukke winkelstraat – 20m

Op 20m van Queen Astrid bevindt zich een drukke centrumstraat waar u naar hartelust kan shoppen of kuieren. Er is o.a. een beenhouwer, warme bakker met patisserie, visdelicatessenzaak met wijn, bloemenzaak, nachtwinkel, trendy kledingwinkels en  gezellige ochtend-cafés, waar u kan ontbijten.

Menenpoort met Last-Post

Om 20u kan u dagelijks de Last Post bijwonen onder de Menenpoort. Een moment om te koesteren en even stil te staan bij de gesneuvelden uit WOI.

Andere bezienswaardigheden

- Saint George’s Memorial Church - 200m

- Hooge Crater Cemetry – 4km

...

Wij kunnen ook een gids met vervoer regelen voor u, voor verdere inlichtingen gelieve contact met ons op te nemen.